Двама мъже подхвърлиха змия в община Разград, предаде БНТ. Влечугото било препарирано, но уплашило служителите във ведомството.

Около 14:40 на 5 юни пред гишето на Полина Стефанова се наредили двама мъже. Единият платил такса смет за имот в Разград. Когато излезли, колежката ѝ забелязала странен предмет върху гишето. Тъй като си оставила очилата на бюрото, първоначално не забелязала змията и я взела в ръка. Едва тогава разбрала какво държи и получила панически пристъп. Полина твърди, че не е имало никакъв проблем при обслужването на двамата клиенти и че ако е опит за шега, то той надхвърля всякакви граници.

„Аз искам да ви питам, къде точно трябва да се засмея в цялата ситуация? Защото от нашата страна, на служителите, всеки може да разбере как точно сме се почувствали“, коментира Полина Стефанова.

В помещението не е имало други хора.

„Какво щеше да се случи ако в този момент имаше други граждани – възрастни, майки с деца? Не ми стига акълът и не искам да си мисля какво би се случило“, каза Кремена Приставова- началник на отдел „Местни данъци и такси“ – Разград.

Полицията реагира мигновено и само за около два часа задържа двамата извършители. Образувано е досъдебно производство за „едро хулиганство с особена дързост и цинизъм“.

„Като се има предвид тежестта и поведението на това, което се случва в една сграда, и то на община Разград, с административно обслужване, мисля, че е крайно недопустимо такова поведение, независимо дали змията е била жива“, каза старши комисар Диян Симеонов – началник на ОДМВР- Разград.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.