Спортен клуб „Джудоспорт“ – Свищов взе участие в два турнира по джудо, съобщава Севдан Златанов, ръководител на клуба.
Едмон Белчев представи клуба на международен турнир по джудо за мъже в Сибиу – Румъния, а три момчета до 12 г. и четирима юноши и девойки старша възраст се състезаваха в Пловдив. От турнира в Румъния Едмон се завърна със сребърен медал, като загуби на финал със златна оценка от състезател на Молдова. До самия финал стигна с три ипона от три изиграни срещи.
В Пловдив юношите и девойките на СК „Джудоспорт“ – Свищов се представиха отлично и се завърнаха с четири бронзови медала. В турнира взеха участие отбори от страната и Солун /Гърция/. Медалистите са : Марио Маринов – 81кг., Йордан Иванов – 81кг., Елис Мустафова – 63кг. и Александрина Александрова – 70кг. Най-малките джудисти Кристиян Събков – 30кг., Константин Романов – 46кг. и Божидар Генов се представиха много добре, но за съжаление не успяха да се завърнат с медали и останаха на пето и седмо място.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.