81-годишен белгийски гражданин, известен на полицията, постоянно пребиваващ на територията на Великотърновска област, е обвинен в кражба в особено големи размери. След проведено разследване са събрани достатъчно данни, че в периода от октомври 2020 г. до април 2021 г. той е отнел множество машини, пособия и инвентар за преработка на бяло и червено месо. Оборудването е собственост на две фирми със седалища в Горна Оряховица и Разград. Отнетото имущество е на стойност около 120 000 лв.
Работата по случая започнала, след като собствениците на ощетените фирми подали сигнали до полицията и прокуратурата срещу чужденеца, който в Горна Оряховица е известен с прозвището Белгиеца.
При разследването се оказало, че западнякът ползвал под наем помещения в промишлената зона на железничарския град. Преди време ги преотдал под наем на въпросните фирми, които се занимавали с месопреработване. Белгиецът обаче ги обвинил, че дължат сериозни сметки за консумирана електроенергия. След като ги набедил, че му дължат пари за ток, а производителите отказали да му платят исканите от него суми, чужденецът прибрал машините и ги предал на пункт на вторични суровини. Пред разследващите Белгиеца се оправдал, че намеренията му били, като изтъргува оборудването за скрап, с парите да покрие дълговете на наемателите.
По случая е работила Районна прокуратура. Чужденецът е привлечен като обвиняем, наложена му е мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 10 000 лв. и му е наложена забрана да напуска пределите на България.
Веселина АНГЕЛОВА,
вестник „Борба“

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.