Двама абитиуриенти от СУ „Николай Катранов“ имат две пълни шестици на матурите. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията.

Общата равносметка за училището – 11 шестици, две от които пълни и 38 петици защитиха зрелостниците на СУ „Николай Катранов“ на Държавните зрелостни изпити тази година.

За пореден път повече от половината оценки на възпитаниците на училището са „Отличен“ и „Много добър“.
С шестици на Държавния зрелостен изпит по български език и литература са: Гергана Бадева, Гергана Попова, Цвета Дакова, Валентина Крумова, Гергана Борисова и Моника Илязова, а на втория ДЗИ по английски език отлични оценки за получили Гергана Бадева, Гергана Попова, Лора Цакова и Любомир Маринов, и по история и цивилизации – Гергана Борисова.
С две отлични оценки и на двата изпита са Гергана Бадева, Гергана Попова и Гергана Борисова, като Гергана Попова и Гергана Борисова са получили максималния резулат 6.00 на втория ДЗИ.
Поздравления за отличното представяне на Випуск 2023 г. и учителите, допринесли за тези високи резулатати:
по български език и литература – Цветанка Костова
по английски език – Палома Тодорова
по немски език – Лили Йорданова
по биология и здравно образование – Роза Кръстева-Попова
по история и цивлизации – Галя Иванова
по информационни технологии – Йорданка Илиева
по математика – Йордан Димов.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.