Седем случая за незаконни доставки на дървесина в два дървопреработвателни завода във Велико Търново и Свищов са предадени на прокуратурата, предаде кореспондентът на БНР във Велико Търново. 
Двата най-големи дървопреработвателни завода в северна България – „Кроношпан“ във Велико Търново и „Свилоза“ в Свищов, от средата на януари тази година се проверяват ежедневно за доставките на дървесина. В завода за целулоза Северното централно горско предприятие е констатирало два случая за незаконна доставка на 25 пространствени кубически метра дървесина, а във великотърновския завод на прокуратурата са предадени 5 случая, при които:
„Се транспортира в повече дървесина от тази, която е заявена или която е посочена в съпътстващите превозни билети. По тях все още няма произнасяне, текат разследвания“, заяви инж. Николай Николов, директор на Регионалната дирекция по горите във Велико Търново.
Разминаванията са от 5 до 15 пространствени кубика дървесина на нарушение. За последното денонощие горските са проверили 104 камиона, доставили дървесина в „Кроношпан“. Един от камионите е бил без задължителния GPS за проследяване, няма отклонения от количествата дървесина.
За миналата година Регионалната дирекция по горите е направила над 1160 проверки, установени са 642 нарушения.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.