Безспорно най-четивното заглавие и материал в брой 12 на вестник Дунавско дело е „Страшно изпитание е да се изправиш пред заключената врата на бащиния си дом“.
„Нe съм вярвал, чe аз – мъж почти на 58, тeхничар до мозъка на коститe си, доста мълчалив и дори скучeн, спорeд жeна ми, щe сeдна прeд компютъра нe за да работя, а да пиша писмо“, започва материалът. Бърза разходка в интернет показа, че писмото е написано първо през далечната 2019 година в сайта http://www.bgnow.eu/ и след това десетки сайтове го препубликуват. В свищовския му вариант е „намерен“ и автор: „Станислав Пенев“, който от 50-годишен в мрежата на страниците на изданието, излизащо под егидата на ОбС-Свищов, е вече на 58 години…
„Искам да кажа на синовете, които живеят далеч от родителите си: Връщайте се често, колкото и да ви е трудно, и дръжте на дадената дума. Защото идва ден, когато имаме и време, и възможности, но нямаме най-важното – любим човек, който да ни посрещне. Повярвайте, няма по-страшно изпитание от това да се изправиш пред заключената врата на бащиния си дом“, завършва любопитното четиво.
Иначе водеща тема за изданието е „Българска телеграфна агенция открива пресклуб в Свищов“. Става въпрос за подписания от кмета Генчев и Кирил Вълчев, генерален директор на БТА договор, с който Общината предоставя помещение на агенцията.
На страниците на вестника читателят ще намери още много интересни теми и четива.