При засилен интерес днес край Горна Студена се проведе демонстрация на пръскане с хибридни дронове за селското стопанство, видя Актуално Свищов.
На демонстрацията присъстваха над 80 земеделски производители не само от региона, а и от Добрич, Търговище, Сливен, Враца, Монтана и др. Тя бе организирана от фирма „Агрокоптер Европа” с изпълнителен директор свищовлията Борислав Петков.
Пред земеделските производители бяха представени хибридни дронове с вътрешно гориво. Те имат капацитет за обработка на 1100 – 1500 декара за осем часа, коментира Бирослав Петков.
Представените днес дронове вече са българско производство след като от началото на войната в Украйна производителият е изнесъл ПРОИЗВОДСТВОТО В НАШАТА СТРАНА, както вече писахме.
С представеното днес ултрамалообемно пръскане се постига спестяване на препарат от 20 – 25% . Друго предимство на метода е, че посевите не се отъпкват при третирането на земеделските площи. Друго предимство при ползването на агродроновете е, че де се управляват от двама души, коментира още Бораслав Петков.