При нулево равенство завършиха отборите на Дреновец и Академик в мач от поредния кръг на Северозападната Трета лига игран в едноименното село.

Въпреки създадените възможности и превъзходство на нашите футболисти, малшанс преди гола лиши „студентите“ от заслужена победа. Мачът започна с изненадваща атака на домакините, които изведоха нападател очи в очи със свищовския страж. Самоотвержената проява на Християн Стоянов предотврати сигурен гол. Имаше и съмнения за засада в тази ситуация. След това “студентите” се окопитиха и направиха няколко добри атаки. При една от тях възможност се откри пред Кристиян Иванов, но свищовският нападател не успя да нацели кълбото удобно. Без особено напрежение пред двамата вратари двата отбора се оттеглиха на почивката.

Второто полувреме започна с натиск за Академик, като нов пропуск на Иванов запази нулите на таблото. Около средата на полувремето гостите започнаха да накъсват играта често и развалиха темпото в мача. Треньорът Онов пусна в игра Мартин Ширтев и завърналият се от контузия талант Момчил Емилев. Това даде свежест в атаката на „студентите“ и в 78-та минута пред Емилев се откри най-чистото положение в мача. След красива комбинация нападателят излезе на стрелкова позиция срещу вратаря, но ударът му мина в страни от вратата. За домакините най-чистото положение бе в продължението на мача, когато след изпълнение на ъглов удар топката стигна до техен нападател, но ударът му с глава не бе в очертанията на вратата.

Следващата събота пред отбора предстои гостуване на Ювентус (Малчика).

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.