С над 40 % намаляха загубите на вода след подмяната на водопровода в с. Българско Сливово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.
След приключване на първия етап от подмяната на хранителния и довеждащ водопровод в свищовското село Българско Сливово, вече се отчита положителния ефект от наложителния ремонт. По информация на ВиК „Йовковци“, район Свищов, с полагането на новата 2,4 км водопреносна мрежа загубите на вода са драстично намалели и значително се е увеличило налягането. От ВиК дружеството уточняват, че преди извършване на ремонтните дейности, за задоволяване потребностите на населението са били необходими 950 куб. м. за денонощие, а след приключване на първия етап от ремонта вече са достатъчни 520 куб. м. за 24 часа. Вследствие на това са изключени два от кладенците за водоподаване, а загубите на вода след подмяната на водопровода в с. Българско Сливово са намалели с повече от 40%. До седмица се очаква да бъде решен и въпросът с недостига на вода до високите части на населеното място.
В с. Българско Сливово предстои изпълнението на втори етап от дейностите, свързани с обновяването на ВиК инфраструктурата, в който ще бъдат подменени 1650 м хранителен водопровод и 360 м напорен. Инвестициите направени за село Българско Сливово са осигурени от МРРБ и са в размер 680 хиляди лева без ДДС.