Доц. д-р Марин Маринов бе избран за ректор на Стопанска академия „Д. А. Ценов”. Това съобщиха от пресцентъра на Висшето училище.

На проведеното днес, 18 март заседание на Общото събрание на Академията, той представи предизборната си платформа за управленски мандат 2024 – 2028 година.

Основна цел на управлението в предстоящия нов управленски мандат ще бъде „Запазване статута и авторитета на Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов като едно от най-добрите висши училища в България, утвърдено и реномирано в областта на икономиката, администрацията и управлението, чрез активно присъствие и разширяване на позициите в националното и международното образователно и научно пространство и пълноценно оползотворяване и обогатяване на контактите и сътрудничеството с бизнеса и практиката”. Доц. Маринов представи и конкретни стратегически задачи за постигане на основната цел.

Слоганът на неговата управленска програма е „Заедно, крачка пред другите!”.

Доц. Маринов бе избран със 105 гласа „за” от 117 гласували в залата, които подкрепиха с положителния си вот кандидатурата на досегашния финансов директор на Академията, номиниран на предходното заседание на Общото събрание от настоящия ректор проф. д-р Марияна Божинова.

Очаквайте подробности.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.