Куче е нахапало дете на 12 години в село Мърчево, община Бойчиновци, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана, пише Дир.бг.
Случката се е разиграла на свечеряване на 29 декември. Четириногото е счупило дясната ръка на детето, което се опитвало да се защити с нея. След нападението детето е откарано в болница, където му е оказана помощ, няма опасност за живота му, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.
Кучето е на 21-годишна жена от Монтана. То е било оставено свободно в съседния двор, но е успяло да излезе на улицата и нахапе детето, което си играело пред двора на дома си. По случая е образувано досъдебно производство.
От полицейската дирекция в Монтана припомниха, че случаят не е първи в региона за тази година. През пролетта бездомни кучета нахапаха жена в Лом, която после заведе дело срещу местната община и то завърши с присъда на пострадалата да бъде изплатена компенсация за нанесената й телесна повреда и преживяния стрес.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.