ДЕЙНОСТТА НА ДОБРОВОЛЧЕСКАТА СТРУКТУРА КЪМ ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА ПРОДЪЛЖАВА И ПРЕЗ ЛЕТНИЯ СЕЗОН. На ден се обслужват от 20 до 40 лица.
Заявилите готовност да помагат на възрастни, самотно живеещи, трудноподвижни хора, карантинирани и други уязвими лица ежедневно подкрепят нуждаещите се граждани. Услугата е напълно безплатна, а доброволците удостоверяват статуса си със специална идентификационна карта. По този начин се предотвратява опасността от евентуални измами с доверието на хората.
При необходимост нуждаещите се граждани могат да позвънят и да заявяват своята потребност на телефони 0879 115 635 и 0618/2 15 06. След получаване на обаждането доброволци се свързват с гражданите и ги посещават на адрес, а те им предават своята заявка.
На телефоните може да се звъни всеки работен ден от 8:00 до 17.30 часа, а при неотложност и през останалото време, дори и в почивните дни.
Галина ГЕОРГИЕВА,
Вестник „Борба”

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.