Прокурор от Софийската районна прокуратура е внесъл обвинителен акт в районния съд срещу 37-годишния Захари Шулев, изтезавал кучето Мечо, предаде БНТ.

В нощта на 23 срещу 24 октомври миналата година в столичния кв. „Капрузица“, обвиняемият прояви особена жестокост към кучето, причинявайки му тежки увреждания. Мечо бе открит с множество рани и фрактури по крайниците.

За случая стана известно след публикуван клип в социалните мрежи.
Деянието е извършено по особено мъчителен начин за животното и с особена жестокост, съобщават от прокуратурата. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325б, ал. 2, т. 2, вр. с ал. 1 от НК. От една до три години затвор предвижда Наказателния кодекс за деянието.

В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, които сочат Захари Шулев като автор на деянието. Делото срещу него продължава в Софийския районен съд.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.