Дневният център за деца с увреждания отпразнува 15 години от създаването си. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Дневният център за деца с увреждания в град Свищов отпразнува 15 години от своето създаване. Тържествата по повод кръглата годишнина започнаха с откриването на изложба от подбрани творби на възпитаничка на Центъра – Анита Йорданова, под надслов: „Изкуството пречупено през аутизма“.

„Нашите деца имат възможността да се докоснат до изкуството и да творят, благодарение на дълогодишното ни партньорство с ПБНЧ „Еленка и Кирил Аврамови – 1856” и конкретно с Анна Спасова – ръководител на Детската работилница за таланти „Аз мога“ към Читалището“, сподели директорът на ДЦДУ Теменужка Тодорова във Фейсбук страницата на Центъра.

„С вълнение и благодарност връчихме и първите плакети на достойни личности, подпомогнали развитието ни и създали възможността днес да се гордеем с децата си! С „Приятел на Дневен център за деца с увреждания в гр. Свищов“, екипът на социалната услугата отличи: госпожа Анелия Димитрова, господин Генчо Генчев, господин Пламен Александров и прекрасната Ани Спасова“, коментира още Тодорова.

 

До 15 октомври гласувайте в анкетата ни: За кого ще гласувате на 29 октомври за кмет?

Гласът може да дадете ТУК