Екипът на ДЦДУ – Свищов е класиран на трето място в първото издание на престижния конкурс „Логопед на годината“ 2023, категория „Организация“, учреден по инициативата Logopedia.bg, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

Мисията на наградите е да бъдат отражение и признание за положеният труд, себеотдаване и развитие на логопедите като специалисти, както и на приноса им в развитието на професията.

Целта на наградите е да подчертае необходимостта от постоянно проследяване на езиково – говорното развитие на децата и грижата за пациентите от всички възрасти, включително терапията и възстановяването на клинично значимите пациенти.

В първото издание на конкурса са постъпили над 1000 номинации, като в категорията „организация“ допуснатите участници са най-много – 18 доказани практики от цяла България, сред които и екипът на Дневния център в гр. Свищов!

„Самата номинация е голямо признание, а класирането сред първите три най-добри в категорията е истинско постижение. Години наред споделяме опита и ползите от работата на различни специалисти в добре синхронизиран мултидисциплинарен екип. Именно така организирана терапията с децата и подкрепата на семействата, дава най-добри резултати. Категорията „организация“ в конкурса е именно нашата силна страна – логопеди, рехабилитатори, социални работници, психолози и родители заедно и с обща визия за всяко конкретно дете.“, сподели директорът на Центъра Теменужка Тодорова и допълни: „Най-скъпото за нас е, че номинацията е подадена от родител на дете, с което работим. Вярата на родителите в професионализма, упоритостта, грижата за развитието на децата е най-стойностното в работата ни. Трогнаха ни думите на майката, както и всички позитивни коментари в периода на гласуването и от останалите родители, приятели и колеги на Дневния център! Сърдечно благодарим за подкрепата на всички, дали своя глас на нас!“.