Две мнения по два актуални проблема взети от социалната мрежа фейсбук…

Дипломите за образование са новото робство!
Дипломите за образование са новото робство!!! Издават се от правителствата за да ни дискриминират и ограничават правата! Задължават те да учиш с години и така ти налагат диктатура!!!
Ако нямаш диплома, не можеш да работиш след това като лекар или инженер, не може да станеш капитан на кораб и така да обиколиш света! Това си е жива дискриминация – образователен фашизъм и сегрегация! Ние от антиваксърското общество се обявяваме против дипломите за получено образование и настояваме те веднага да бъдат отменени, тъй като нарушават човешките права за свободна реализация!!! Университетите ни събират личните данни и ни карат да се редим по опашки, да държим изпити и да плащаме такси! Държат ни техни роби с години!
Ще протестираме и ревем ежедневно докато не постигнем целите си за свят без образование, където всички са равни в неграмотността си!!!
А дотогава някой знае ли къде продават фалшиви дипломи?
Иво РОЙЛЕВ

 

Тежки бели дири в небето над града
Хубав, топъл, тих и слънчев беше днешният петъчен пазарен ден в нашия град Свищов. Както друг път и днес си пихме кафето в бистрото на Борко. Направихме си покупките и си тръгнахме за вкъщи. Натоварени с купените зеленчуци спряхме да си починем. Съпругата ме погледна и с тревожен глас ми каза:
– Погледни небето. Какво е това?
Вдигнах поглед. Хиляди пъти съм гледал това небе, но такова чудо не бях виждал. Цялото беше набраздено от самолетни дири като гъста бяла мъгла, която се стелеше и бавно, и плавно падаше над града. Видяхме два самолета, които кръстосваха нашето небесно пространство. Приятели, сънародници, убеден съм, че всички сме наясно и знаем, че постоянно, вече две години ни ръсят отгоре с тежки метали, които действат пагубно не само на нас хората, но и на природата, предизвикват КОВИД 19, а вероятно и друг вид грип. Това не е само мое мнение, това го говорят много хора. За да бъдем днес в тази тежка криза, всичките беди, които тегнат над нас, са плод на дванадесет годишното управление на партията ГЕРБ по нареждане на техния вожд, бившият премиер Борисов. Целият народ носи това тежко бреме години наред. Затова сме най-бедните, с най-голяма смъртност в света. За да имаме днес толкова много заболели от тази коварна болест причината е в тези пръскания с този вирус. Огромна вина за това има бившият министър председател Борисов. Но ние, българите, сме смирени овце, уплашено робско племе и не трябва да се сърдим на никого, а нас самите. Вината си е наша, защото си избираме управници, които не мислят за народа.
Завършвам с това, че протестите, които се провеждат днес против правителството и президента – генерал Румен Радев са плод на Борисов, платени от него и неговата партия.За да бъдем днес в тази икономическа, политическа и здравна криза вината е изцяло в дванадесет годишното управление на партия ГЕРБ и нейното правителство.
Капитан Константин Динков – Льони

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.