Популярният Димитър Туджаров-Шкумбата излиза на сцената на ПБНЧ “Еленка и Димитър Д. Аврамови – 1856”, научи Актуално Свищов.

Представлението е част от националното турне на Шкумбата в 50 града, което стартира на 1 април и приключва в началото на октомври.

Представлението край Дунав е на 14 май. Шоута е с нови неща, скечове и песни – човек да се посмее и погледа до насита, коментира самия шоумен.

Цялото име на спектакъла е „120 години не стигат – смях ли бе да го опишеш?“, или „Междузвездното турне на Шкумбата и приятели“.

Билети се продават на касата на Читалището.

Актуално Свищов припомня: Популярният шоумен Димитър Туджаров става обичан в цяла България с прозвището си Шкумбата, което наследява от своя баща – футболиста Неделчо Туджаров, който е играл дори в националния ни отбор. В началото той също тренира футбол, но баща му го отказва от идеята за спортна кариера, показвайки му многото си контузии. Шкумбата е завършил ВМЕИ-София през 1979-та година и е магистър-инженер по „автоматика и телемеханика“. Тридесет години по-късно, той се дипломира и в СУ, с магистърска степен по „Реторика“. Първата му професионална изява като комик е през 1974-та, а с годините известността му става все по-голяма и той води и свои рубрики в тв-предавания, като „Събота късен следобед“ и „Добро утро“. В момента той има собствено шоу „Tonight with Шкумбата“. Сред най-популярните му спектакли са – „Смях до сълзи“, „Животът иска жертви, но няма да сме ние“, „Параграф 23“, „Скръбна вест“ и „Луд за отвързване“, с които често е канен да гостува и в чужбина. През 2019 г. той е отличен като „Знакова личност“ на район „Младост“. Известният комик има много успешни дискове с хумор и музика, както и две книги – „Шкумбата се смее“ и „Хумористично селфи“, които вече са преиздавани няколко пъти.