Димитър Костадинов е на 18 години – един от младите футболисти на ОФК Академик. Този седмица, в четвъртък, е последния му учебен ден в СУ „Димитър Благоев”. За неговите планове в живота и футбола в интервю за Актуално Свищов.
– Какво ти даде ДЮШ и футболът?
-Откакто се помня играя футбол, на него дължа това какъв човек съм днес. Няма и ден, в който футболът да не присъства в живота ми под каквато и да е форма.
– До този момент ежедневието ти бе училище и после на стадиона. Как ще ти се промени ежедневието след като напуснеш училището?
– Ще имам повече свободно време, което ще запълвам с работа, а след това, ще идват и тренировките.
– До колко важен е футболът в твоя живот и мислиш ли, че сега ще имаш повече време за развитие на футболните качества?
– Футболът е най-голямата ми страст и така ще си остане! Ще имам повече време за развитие на качествата си. И от мен зависи дали ще ги развия.
– Много твои връстници поемат към столицата, големите градове или чужбина. Имаш ли достатъчно мотивация да се останеш в родния град, като част от поколението нагърбено да го възроди?
– Определено засега оставам в Свищов. Надявам се градът наистина да се възроди, не само футболно, защото Свищов за мен има огромен потенциал.
– Какви са ти бъдещите планове свързани с футбола?
– Нямам планове – всичко във футбола е непредсказуемо. Надявам се да се докосна до професионалния футбол в най-скоро време!
– Кой ти беше любим предмет и освен футбола, какво друго те влече?
– Нямам любим предмет, може би рисуване, но това беше, когато бях малък! Освен футбол тренирам във фитнес залата, също така ме влече тенис на маса.
Александър ШАБОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.