В първия учебен ден 124 деца прекрачват прага на изцяло обновената база на ДГ „Чиполино“, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.
Дългоочаквания ремонт на ДГ „Чиполино“ приключи и детската градина отваря врати знаково и съгласно поетия от д-р Генчо Генчев, Кмет на Община Свищов, ангажимент – в първия учебен ден.
Инвестицията в размер на 196000 лв. е изцяло за сметка на общинския бюджет и включва цялостно изграждане на нова ВиК система, напълно подновяване на врати, дограма и настилки, поставяне на нехлъзгащи се повърхности и гранитогрес, монтиране на нови съдове за резервна вода от нераждавейка, ремонт на санитарните помещения в четирите градински и двете яслени групи – нови умивалници, душ кабини, тоалетни моноблокове и клетки за деца и възрастни, обезопасяване на новопоставените санитарни шкафове. С цел бързото приготвяне на здравословна храна за малките палавници, детската градина е оборудвана с окомлектовано кухненско оборудване, включващо нови печки и пекарни. Подсигурено е поемането на новите мощности, като за целта е извършена смяна на ел. табла и са поставени влагоустойчиви ключове, монтирани са окачени тавани и осветление, обновено е пералното помещение, в т.ч. и монтаж на вентилационната система. Изброените реновиращи дейности са само част от извършвания ремонт в детската градина.
Община Свищов продължава да изпълнява политиката си за приоритетно насочване на инвестиции в общинска инфраструктура, като в акцента е поставен върху ремонта и модернизацията на детските градини.

Още за ремонта, който предизвика дискусии в началото на април ТУК