Отборът на СУ „Димитър Благоев“ по тенис на маса (девойки) е бронзов медалист на Републиканските ученически финали по тенис на маса. Това съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.

От 23 до 26.06.23 г. в Ямбол се проведоха републиканските ученически финали по тенис на маса за юноши и девойки 8 – 10 клас. СУ „Димитър Благоев“ участва с отбор девойки в състав Габриела Варамезова, Ивета Валентинова, Йвайла Димитрова и Лара Атанасова.

Регламента на състезанието допуска 10-те първи отбора от всички области в България.

След много оспорваните срещи, свищовските девойки стигнаха до мач за 3-то и 4-то място. След категорична победа с 3:0 над отбора на НХГ „Димитър Добрович“ – Сливен, отборът зае престижното 3-то място.

Републиканското ученическо състезание се провежда в две направления – отборно и индивидуално. От общо 40 явили се състезатели в индивидуалната надпревара, свищовлийката Габриела Варамезова се класира на 6-то място.

Треньор на отбора е Мирослава Колева.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.