Искреното „Честит празник, мила мамо!“, топлата прегръдка и непринудената детска целувка – това бяха най-вълнуващите мигове за малчуганите от ДГ „Щастливо детство“ в Долна Студена, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. За своите майки и баби децата бяха подготвили истински спектакъл от песни, стихотворения и танци. Празничната атмосфера се допълваше от богато украсената зала в обновената детска градина.
„Повече от месец продължи подготовката за празника. Освен с разучаването на ролите децата бяха ангажирани с изработването на рисунки и картички за мама. Детските творби са изложени във фоайето на читалището. Всички инициативи бяха обединени под мотото „Празникът на мама“, обясни директорката на детското заведение Лидия Димитрова.
Малките момичета и момчета собственоръчно бяха изработили подаръци за майките си. Всяко едно от децата връчи подготвената изненада. Много майки и баби се наслаждаваха на детските изпълнения и бурно ги аплодираха. Сред присъстващите бяха и кметът на община Ценово д-р Петър Петров, секретарят на общинската администрация Мария Найденова, кметът на селото Николай Стойчев. Гостите благодариха за богата програма като споделиха, че децата дават не само живот на населеното място, но и радостната глъч е повече от сигурен знак, че Долна Студена живее активно и се развива.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.