Духът на пролетта изцяло завладя фоайето на читалищната библиотека в Долна Студена, съобщиха за Актуално Студено от пресцентъра на община Ценово. В пространството са подредени картички, рисунки и цветни инсталации, свързани с пролетта. В конкурса под мотото „Пролетта в детските очи“ се включиха близо 50 деца и ученици. Инициативата беше реализирано съвместно от НЧ „Пробуда“ и кметството в населеното място.
ЕвгенНай-много творби представиха възпитаниците от ДГ „Щастливо детство“. Под ръководството на Павлина Димитрова малките палавници изразиха своите предпочитания и надежди към сезона, в който природата се събужда за нов живот. Журито единодушно присъди специалната награда за активно участие на творците от детската градина. Творбата на Мартин Красимиров прикова вниманието на оценяващите и заслужено спечели първо място. На второ място остана рисунката на Никол Дочева. Картичката на малкия Филип Валентинов очарова журито с детската непринуденост.
„Връзката между читалище, училище и детска градина е много тясна. Помагаме си взаимно в различни инициативи. По този начин активизираме не само децата, но и местното население става съпричастно към нашите начинания“, сподели читалищният секретар Мариана Петкова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.