Над 130 деца от Свищов и общината всекидневно тренират в ДЮШ Академик. Един от тях е Юзджан Алиманов. За футбола и плановете Актуално Свищов разговаря с 13-годишния футболист. А в рубриката ни „Децата на Академик“ очаквайте срещи и с други възпитаници на ДЮШ …
– Представи се – на колко си, къде учиш?
– Аз съм Юзджан Алиманов, уча в СУ „Димитър Благоев“ и съм на 13 години.

– Футболът за теб е?
– За мен футболът е една голяма и неповторима игра. Тази игра ми доставя удоволствие като я играя. Освен това – от футбола се изграждаш като по дисциплиниран човек в живота.

– Откога тренираш футбол, каква позиция имаш в Академик?
– Тренирам футбол от 5 години и играя ляво крило или халф.

– Друг любим спорт?
Друг любим спорт – нямам.

– Помниш ли първия си мач?
– Първият мач беше срещу Горна Оряховица.

– Любим отбор и футболист?
– Любимият ми отбор е PSG, а любими футболисти Лионел Меси, Кристиано Роналдо, Килиан Мбапе, Роберт Левандовски и Ерлинг Холанд.

– Какви са ти бъдещите планове свързани с футбола?
– Бъдещите ми планове са да играя в някой голям клуб. Ще продължа да играя футбол, защото както казах, искам да постигна високи цели.

– Игра и на турнира на младите таланти, което ти бе и дебют в Националния отбор U15. Впечатленията ти от тези срещи и перспективите пред теб в тази насока?
– Останах с незабравими впечатления от националния отбор U15 и тук няма да стигне времето да разкажа.

– Освен футбола, какво друго те влече, любим предмет в училище?
Любими предмет в училище е английски език.

Александър ШАБОВ

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.