200 деца от Свищов и общината всекидневно тренират в ДЮШ Академик. Едно от тях Ивайло Учанов. За футбола и плановете Актуално Свищов разговаря с 12-годишния футболист. А в рубриката „Децата на Академик“ очаквайте срещи и с други възпитаници на ДЮШ …

– Здравей, представи се – на колко си, къде учиш?
– Здравейте! Казвам се Ивайло Николаев Учанов, аз съм на 12 години и уча в Средно училище “Димчо Дебелянов”, град Белене.

– Футболът за теб е?
– Футболът за мен е начин на живот. Той ме научи на дисциплина, уважение към съперника и отговорност, както на терена така и извън него.

– Откога тренираш футбол, каква позиция имаш в Академик?
– Аз тренирам от 6-годишен в Изгрев 93 (Царевец). Моята позиция е ляво или дясно крило в Академик и във всеки отбор досега.

– Друг любим спорт?
– Друг любим спорт е волейбол, защото го тренирам, но само в училище.

– Помниш ли първия си мач?
– Да, спомням си го. Той беше на турнир “Боровец” в град Дряново, срещу Болярчета.

– Любим отбор и футболист?
– Любим български отбор е ЦСКА София, а в чужбина Манчестър Юнайтед. Любим футболист – Лионел Меси, защото е много техничен, бърз и с много добър дрибъл.

– Какви са ти бъдещите планове свързани с футбола?
– Моите бъдещи планове са да стана голям футболист! Моите родители, баба и дядо, вуйчо и вуйна да се гордеят с мен и да казват пред другите хора, че това е техният син. Но за да го постигна трябва да се възползвам от всяка тренировка, всеки мач, дори и с по-голяма възраст на 100%.

– Освен футбола, какво друго те влече, любим предмет в училище?
– Освен футбола мен ме влече математиката и английски език и те са ми любимите предмети в училище, защото мога да науча много неща от тях. Например английски ще ми помогне, ако стана голям футболист, да се оправям в други държави.

– Как съчетаваш футбол и учене, едното не пречи ли на другото?
– Според мен не си пречат едно на друго, защото има хора, които да ме карат за тренировка, като видя от колко часа са ми тренировките мисля как да го направя, ако тренировката е рано първо отивам тренирам, прибирам се и тогава уча. Ако тренировката е късно, първо си научавам за утре и вечерта отивам на тренировка.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.