Близо 200 деца от Свищов и общината всекидневно тренират в ДЮШ Академик. Едно от тях е Цветомир Цанев. За футбола и плановете Актуално Свищов разговаря с 9-годишния футболист. А в рубриката „Децата на Академик“ очаквайте срещи и с други възпитаници на ДЮШ …

– Представи се – на колко си, къде учиш?
– Казвам се Цветомир Цанев на 9 години от град Свищов. Уча в СУ „Димитър Благоев“ и съм от 2-ри В клас.

– Футболът за теб е?
– Футболът за мен е преди всичко забавление. Той ме кара да се чувствам добре, да се усмихвам и да съм пълен с енергия.

– Откога тренираш футбол, каква позиция имаш в Академик?
– Тренирам футбол от 3 години. В отбора на Академик играя защита. Като порасна много бих искал да играя като легендарния защитник на Българския национален отбор – Трифон Иванов.

– Друг любим спорт?
– Друг любим спорт ми е баскетболът.

– Помниш ли първия си мач?
– Спомням си първия мач, беше с отбора на Севлиево, беше кръг от шампионата на БФС. Играхме в Габрово, много се вълнувах и дори вкарах гол за победата ни с 5:2

– Любим отбор и футболист?
– Любимия ми отбор е Париж Сент Жармен и любим футболист ми е Неймар да Силва Сантос Жуниор. Мечтая си някой ден да ги гледам на живо.

– Какви са ти бъдещите планове свързани с футбола?
– Бъдещите ми планове са да играя до колкото мога и след това да помагам на други деца да се развиват във футбола.

– Освен футбола, какво друго те влече, любим предмет в училище?
– Освен футбола в училище ме влече и математиката. Родителите ми ме записаха на ментална математика още когато бях на 6 години и сега това много ми помага.

– Как съчетаваш футбол и учене, едното не пречи ли на другото?
– Определено при мен футболът не ми пречи на ученето. Ако се отделя достатъчно време на едното и другото – няма да има проблеми.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.