Нова градина от розови храсти грейна в центъра на Караманово. Цветята бяха засадени от деца от ДГ „Радост“, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Малките любители на красотата не само ще се грижат и поливат растенията, но и обещаха никога да не късат розовите пъпки. Инициативата за освежаване на пространството в центъра на населеното място, подета от НЧ „Светлина“, бе радушно приета и от екипа на местното кметство. В акцията по засаждане на цветята се включиха и немалко жители на населеното място, които осигуриха необходимото количество пръст от близкия горски масив.
„Инициативите на читалището почти винаги намират подкрепа от детската градина. Малките палавници редовно се включват в наши мероприятия. Така се получи и при засаждането на розите. Царицата на цветята скоро ще краси центъра на селото ни“, сподели секретарят на читалищното настоятелство Петя Герасимова.
По думите на педагозите децата от ранна възраст придобиват трудови навици, научават се да харесват и ценят красивото. Преди да се докоснат до цветята и градинските инструменти малчуганите с внимание изслушаха приказката „Марти в гората“ и оцветяваха картини с любими герои.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.