За трета поредна година се проведе рецитала под мотото „Поклон пред теб, Апостоле“. В община Ценово 151-та годишнина от обесването на Васил Левски беше отбелязана с изпълнения на стихотворения. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Участниците изпращаха своите рецитации като видеообръщение, отправено към безсмъртния подвиг на Апостола на българската свобода. Идеята за провеждането на конкурса принадлежи на Народно читалище „Светлина“ в Караманово и е като негова запазена марка. В тазгодишното издание се включиха 70 деца от населените места в общината. Стихове рецитираха представители на всички детски градини и учебни заведения. Участниците бяха разпределени в три възрастови групи. В надпреварата се включиха дори и малчугани от подготвителните групи в детските градини. Всички изпълнители вложиха много плам, старание и желание да почетат паметта на Дякона.

При най-малките журито отличи изпълнението на Нина Минкова. След нея се наредиха Андрея Ангелова и Рая Руменова. Във втора възрастова група – от първи до четвърти клас, първенец стана Анатоли Цветанов, следван от Ахинора Асенова. Изпълненията на каките и батковците впечатлиха журито, но като най-добри бяха определени Мирослав Великов и Стилиян Стефчев, които си поделиха първото място. На втора позиция застанаха Кристиян Георгиев и Верджиния Андреева. Отличените изпълнители ще получат в близките дни награди и грамоти за участието си.

„Организаторите бяха впечатлени от желанието на децата да се включат в инициативата. Всеки от тях си е изградил образ на Дякона Левски и се опитва да го следва“, сподели секретарят на читалищното настоятелство Петя Герасимова.

Рециталът се проведе със съдействието и подкрепата на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.