Малчугани от Детска градина „Радост“ в Караманово посетиха читалищната библиотека, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Повечето от момичетата и момчетата за пръв път прекрачваха прага на духовния храм. За тях посещението се превърна във вълнуваща и незабравима среща с книгите. „Още от малки децата трябва да се научат да обичат книгите. Нима има дете, което не обича да му четат приказки. Книгите винаги са били верният път към познанието“, сподели читалищният секретар Петя Герасимова. Посещението е част от инициативите, посветени на Седмицата на детската книга в населеното място.
Още с влизането си в читалнята децата с интерес започнаха да разлистват книжките с детски приказки. Те вълнуващо разказваха за героите, за които вече бяха чували. Детската глъч замлъкна веднага след като библиотекарката започна да чете първата приказка. С грейнали очички малчуганите слушаха за преживяванията на героите от „Най-хубавото“ от Ран Босилек. В един глас отговориха за поуката от „Неволята“ на Ангел Каралийчев, а единодушно поискаха да научат за приключенията на „Грозното пате“ от Андерсен. Детските гласчета изпълниха залата на библиотеката с песни, посветени на настъпващите Великденски празници. На изпроводяк децата получиха три книги с приказки от наши и чужди автори.
Със сигурност първата среща с книгите в библиотеката се оказа изключително интересна за децата. Те изявиха желание отново да дойдат и да четат приказки за любимите си герои.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.