Деца от училищата в Новград, Караманово и Ценово, видяха през своя поглед разнообразни възможности и блага на водата, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Те представиха повече от 50 рисунки с различни техники на изпълнение. Конкурсът се провежда за втора поредна година в общината като и тази година той е дело на НЧ „Светлина“ в Караманово. Творбите на децата трябваше да бъдат обединени около темата „Водата е за всички“.
„Водата е безценно богатство, което трябва да пазим. Най-вече децата трябва да знаят какво ни очаква, ако водата изчезне“, сподели секретарят на читалищното настоятелство в Караманово Петя Герасимова. Кметът на населеното място Бисер Блажев връчи наградите на отличените участници. Журито излезе с единодушно становище, че всички творби имат дълбок замисъл е ще получат необходимото признание.
Най-малката участничка в конкурса се оказа тригодишната Лилия Стефанова. Малката Лили е внучка на директорката на ценовското училище Камелия Леонова. Момиченцето в продължение на няколко дни наблюдавало подготовката на баба си за мероприятието и само за час представило своето произведение.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.