В седмицата на „Достъпа до добра храна“ в СПГ „Алеко Константинов“ се проведоха поредица от инициативи.
На гости ни бяха малчуганите от ДГ „Чиполино“ – втора група – с учители Бистра Йорданова и Яна Нинова.
Нашите бъдещи кулинари ги посрещнаха в учебната работилница по готварство, за да вдигат заедно зеления картон, символ на инициативата на Националната седмица на достъпа до добра храна. Светослава Йорданова и нейните възпитаници разказаха на децата за полезните храни, които трябва да консумираме всеки ден и им помогнаха да си приготвят плодови шишчета и да декорират сладкиши, които те хапнаха с много настроение и неподправени детски усмивки. Специално за нашите малки гости Светослава Йорданова бе подготвила работно облекло, като за истински готвачи, на което те много се зарадваха!
Децата също имаха изненада за домакините – сладките им гласчета огласиха работилницата, а изпълнената от тях песен бе аплодирана от всички.
Гостуването на децата беше съпроводено с много позитивни емоции, добри впечатлени и с пожелание за бъдещи съвместни инициативи.
Галя НЕДЯЛКОВА

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.