Децата от ДГ „Васил Левски“ почетоха паметта на Дякона. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

„151 години безсмъртие“ бе мотото на музикално-поетична програма, посветена на 151 години от гибелта на Апостола на свободата и на патронния празник на учебното заведение. Гости на честването бяха зам.-кметът Анелия Димитрова, Таня Ликова – гл. експерт „Култура“ и Искра Гайдарова – директор на ЦОП – Свищов. В своето приветствие Анелия Димитрова отбеляза, че днес е тъжен ден от българската история, но същевременно е тържество на безсмъртието на Васил Левски и на българския дух. Тя поздрави учителите и децата за подготвената програма, която определи като въздействащ урок по родолюбие, наситен със силен патриотичен и емоционален заряд.

Вдъхновени и развълнувани, в рамките на празничната програма, малчуганите пяха и рецитираха с любов за своя патрон, а след това поднесоха цветя и преклониха глава пред паметната плоча в двора на детската градина. По традиция на този ден на децата бяха връчени значки с логото на детската градина, а, от името кмета на Общината Генчев, малчуганите получиха своята първа книжка за Левски.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.