34 деца от община Ценово и Свищов представиха свои илюстрации по разкази на Емилиян Станев, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Инициативата е посветена на 115-та годишнина от рождението на един от най-увлекателните съвременни български разказвачи. Четиричленното жури разпредели творбите на участниците в три възрастови групи.
„Конкурсът за илюстрация по произведение насочи вниманието на учениците към творчеството на Емилиян Станев. Повечето от тях с интерес прочетоха разказите, посветени на различни животни и преживявания сред природата. В инициативата се включиха дори и ученици от Свищов“, сподели секретарят на настоятелството на НЧ „Светлина“ в Караманово Петя Герасимова.
Най-многобройни са илюстрациите към разказите „Лакомото мече“ и „През гори и води“. Всички участници освен традиционните грамоти ще получат и книжката „Чернишка“ със специално послание от организаторите. Журито единодушно присъди специалната награда на учениците от трети и четвърти клас на ОУ „Христо Ботев“ в Караманово. Предишната седмица е била посветена на Емилиян Станев. Момичетата и момчетата са се запознали не само с жизнения и творческия път на автора, но и са прочели по-голямата част от творбите на автора. Призът в първа възрастова група отпътува към Симеон Цветанов от Свищов. Ивайла Иванова от Ценово грабна наградата при по-големите ученици. Рисунките на Натали Каралашева и на Христо Христов спечелиха оценяващите в трета възрастова група.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.