Пространството пред читалището в Ценово се превърна в арена на музика, танци и спортна надпревара, огласена от радостна глъч. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Тук се събраха малчугани от детската градина и ученици от местното училище. Заедно малки и големи с много настроение отбелязаха настъпващия 1 юни – Международния ден на детето. Празникът под мотото „Весели игри“ беше организиран със съдействието на община Ценово, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и НЧ „Христо Ботев“. Зам.-кметът Ваня Игнатова пожела на бъдещите стопани на общината да изживеят едно незабравимо детство, изпълнено с много емоции и преживявания.

Празникът започна с изпълнение на песничка от най-малките. Организаторите се бяха погрижили за всяко дете да има занимание. Момичета и момчета рисуваха с тебешири на асфалт. Повечето от рисунките бяха свързани с наближаващото лято и предстоящата ваканция. По-големите се впуснаха в надпревара по позабравени игри като дама, змии и стълба, скачане на въже, въртене на обръч и др. Немалко ентусиасти се събраха около цифрите за забавно смятане. Особено емоционално преминаха спортно- състезателните игри. Учениците трябваше да покажат не само бързина и сръчност, но и в голяма степан да бъдат съобразителни.

Повечето от по-големите ученици участваха в декорирането на пъстроцветната дъга. Те подреждаха в определена форма цветните отрязъци „С многобройните си цветови нюанси дъгата е символ на пъстроцветното детство. Затова децата проявяват толкова голям интерес към апликирането“, не скри секретарят на читалищното настоятелство Веска Димитрова.. Готовата дъга стана част от украсата, посветена на празника на детето.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.