Инцидент с дете на футболно игрище в Пловдив, предаде БНТ. 10-годишно момче пострада сериозно при падане върху стъкла от счупени бутилки, докато тренира, заедно със съотборниците си от детско-юношеската школа на Локомотив Пловдив.

Кой ще поеме отговорност за инцидента и състоянието на игрището? Стана ясно, че то е собственост на Аграрния университет, но е отдадено на концесия на софийска фирма.

Последната тренировка за Митко завършва с нарязано коляно. Докато спасявал топка на вратата, усетил пареща болка, а после видял, че е кракът му е облят в кръв.

  • „Едно момче от нашия отбор ми изкара стъклото. Треньорът ме занесе до майка ми, която беше в колата“, разказва Митко.

Лекарят на Локомотив Пловдив прегледал момчето, но раните били дълбоки и трябвало да се зашият в болница.

Пред екипа ни Митко разказа, че едно от стъклата било около 8 см.

Терените, на които тренират децата, се използват не само от Локомотив Пловдив, но и от други школи, както и от външни лица, разказа майката на Димитър. Те са собственост на Аграрния университет.

  • „Всички деца и родители могат да видят мръсотията – стъклата, инжекции, спринцовки, нещо потресаващо! Трябва да се вземат мерки, не да се чака нещо фатално, че тогава да се самосезират“, казва Атанаска Панова – майка на пострадалия Димитър Илиев.

Все още не е ясно как стъклата са се озовали вътре в игрището. В днешния неделен ден е видно, че край оградата е старателно почистено, но въпреки това и нашият екип намери малки стъкълца от външната страна на оградата, които премахна.

В следващите 12 дни момчето трябва да не движи нараненото коляно, за да не се отворят шевовете. Ще му липсват тренировките, но ще ги замества с гледане на футболни срещи по телевизията.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.