Разработката на десетокласника от СУ „Николай Катранов“ Константин Тодоров се класира на трето място в Младежката научна сесия за ученици, провела се в София в рамките на 51-та Национална конференция по въпросите на обучението по физика. Това съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. Конференцията се организира от Съюза на физиците в България, Министерството на образованието и науката, Физическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и фондация „Еврика“.
Младежката научна сесия бе на на тема „Физиката за един по-добър свят“ и в нея бяха представени 41 проекта на 67 ученици от 5 до 12 клас от 24 средни училища в страната. Разработката на Константин Тодорова бе с тема „Транзисторите и техните приложения в технологиите“, а негов научен ръководител бе преподавателката по физика и астрономия в свищовското училище Елена Илиева.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.