Хора от цялата страна се включиха в протеста на партия „Възраждане“ край плевенското село Българене, предаде БНР. Преди обяд, за един час, те затвориха движението поетапно на пътя София-Русе.

Активисти и симпатизанти от Плевенския регион, като и от Казанлък, Русе , Свищов и други селища се събраха на мирен протест и издигнаха лозунги „Българските реактори –бъдеще за България“, „“АЕЦ „Белене“ е енергийна свобода“, „АЕЦ „Белене“ е светлото бъдеще“.

Депутатът от „Възраждане“ Ивелин Първанов беше сред протестиращите:
„Различни лобита, защитаващи чужди интереси, блокираха проекта в продължение на десетилетия и сега виждаме, че се опитват да му забият последния гвоздей в ковчега, като желаят да продадат, по-скоро да подарят, това са парите на българските данъкоплатци. Не мога да гарантирам на управниците, че навсякъде ще има политическа сила, която да ръководи и направлява в рамкте на закона народния протест“.

Чуха се възгласи „оставка“:
“ Не трябва да позволяваме реакторите да заминават за Украйна. Белене прилича на бомбардиран град, с много разрушени къщи“, заяви протестираща.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.