Футболният агент Петьо Костадинов-Полковника и спортен мениджър с мнение за обучението в Академията, публикувано в сайта Проспорт бг.

Неотдавна, на Международна научна конференция, въпрос ми зададе професор д-р Андрей Захариев, по повод мой доклад по логистика на медиите, а аз отговорих в стилистика „вокруг до около“. Въпроса обаче не забравих и приех, като задача, решението на която поставям с тази тема днес. Проф. Захариев е декан на Факултет „Финанси“.

Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ в град Свищов има почти неконкурентна практика в образователния процес на спортисти. Част от пребогатата история и силен маркер в съвременните релации на легендарната институция.

Не мисля, че това ще бъде последния ми мотинвационен материал, но ще бъде отговорно да вникнете и приемете лютите, понякога, правила на живота. Ще използвам числа, които ще бъде добър подход, да приемете и запаметите.
1. 99,8 процента от спортистите във всички спортове, с обезпечаваща доходност от тях, включително на международно ниво, няма да се докоснат дори до стандартите на обезпечаващата дори отвъдпенсионна доходност.

2. 0,5 процента от спортистите във всички спортове ще стигнат лицензионен стандарт да бъдат треньори и да обезпечат собствената и на семействата си прехрана.

3. 0,5 процента от спортистите във всичко спортове ще достигнат образователен стандарт и работни места, като учители по Физическо възпитание.

4. 99 процента от спортистите във всички спортове, с отговорно към себе си и семействата си отношение, ще се наложи да преориентират източниците на доходи, за да не бедстват и да не попадат в мъчителната битка на над 1 000 000 (един милион), българи под границата на бедността, която ако е такава оттатък границата, би довела до масови самоубийства.

5. Сегашната структура на българската икономика, а именно 71 процента в услугите, 7 процента в селското стопанство и 21 за нестабилните форми на индустрия, изисква от отговорните спортисти да подготвят „дишането“ преди финалния спринт, за да избегнат и без това лошо платените позиции на кухненски работници или оператори на траш литри върху степенката на камиона за отпадъци. Места на бариерите на паркинги няма. Вече са автоматизирани.
6. Спортистите имат изградена условнорефлекторна дисциплина и е наложително да се доверят на Стопанска академия „Димитър А. Ценов“, особено важно – на Факултет „Финанси“.

7. Факултет „Финанси“ при посочената структура на икономиката ще ви направи универсално функционално съвместими, по правило на доходните позиции, дори в спорни по приходи сектори.

8. Ако спортистите си направят труда да проверят в публичните източници, ще установят, че за отминалите три години, делът на чуждестранните инвестиции е най-висок във финансовия сектор.

9. Стопанска академия „Димитър А. Ценов“, с високите си технологични възможности, не ви задължава да напускате клубовете/отборите си. Обучението може да премине изцяло дистанционно. Включително процеса на кандидатстване за прием.

10. Не бихте могли да знаете, ако не опитате, но може сред вас да са светила на науката. Защото във Факултет „Финанси“ деканът – професор Андрей Захариев, е бивш дискохвъргач. Не бих могъл да нарека бивш маратонеца професор д-р Стоян Проданов, сам той институция в обучението и работата на терен в застрахователната дейност. Главен асистент д-р Стефан Проданов е бивш футболист … И още, и още.

СЪС СИГУРНОСТ посочените 10 причини не са последно 10 в това, което имаме да си кажем.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО УСЛОВИЕ е да сте завършили средно образование.

НЕЗАДЪЛЖИТЕЛНО условие е да сте бивши или действащи спортисти, за да се мотивирате и учите в града на великия просветител и трети министър-председател на България Драган Цанков, на безсмъртния Димитър Апостолов Ценов, галактическия Алеко Константинов и още, и още …

МОЖЕТЕ ДА МЕ ПОТЪРСИТЕ, ще ви съдействам! И това мое усилие няма да ви струва нищо. Дори да сте с идея да станете част от факултет „Финанси“. Ако имате страхове от посредници един съвет: направете директен контакт със Стопанска академия „Димитър А. Ценов“. Със сигурност ще ви съдействат.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.