Ден след като в блок 3 на Студентски град бяха настанени първите бежанци от Украйна и Академията обяви апел за помощ се очаква и първата помощ. Това съобщи за Актуално Свищов проф. д-р Марияна Божинова, ректор на СА „Д. А. Ценов“. Асоциацията на спедиторите осигурява за нуждите на прокудените от войната нови перални. Дарението се очаква до дни.
В понеделник проф. Божинова има срещи с просветния министър и в Министерски съвет. Целта е уточняване на помощта от страна на държавата за издържане на настанените бежанци. До момента всички разходи се поемат от Академията и дарители.
Читатели попитаха как могат да се свържат и предоставят и те материални дарения. Ректорът обяви и телефон за връзка с Академията – 0631/66 201.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.