Днес по първи петли формацията на Академик Футбол 11/U13, заедно с треньорите Красимир Капитанов и Тодор Горанов, се отправи към Великобритания на едноседмичен футболен лагер в академията на реномираното британско училище Брук Хаус. Визитата стана факт след като по-рано през годината ръководството на Академик сключи меморандум за развитие и партньорство. По силата на този меморандум треньори от Академик вече посетиха Академията на Брук Хаус, а преди седмица на визита в Свищов беше делегация от Брук Хаус, предвождана от легендата на английския футбол Мики Адамс.

През следващата седмица децата на Академик ще преживеят нещо, което малко футболни Академии у нас, а и на балканите могат да предложат. Програмата на малчуганите е пълна с активни мероприятия – тренировки в модерната база на Брук Хаус, видео анализи и теоретична част, лекция от Мики Адамс и докосване до пълния набор услуги и условия, които предлага водещата английска футболна академия.

Черешката на тортата са уговорените от Радостин Александров приятелски срещи срещу школите на европейските футболни шампиони – Манчестър Юнайтед и Нотингам Форест в понеделник и сряда, като мачовете ще се проведат на техните модерни бази.

Предвидени са и множество изненади за свищовските деца. Във вторник групата ще посети мачът от Чемпиъншип Лестър – Съндърланд, директен сблъсък за първото място, а в петък е предвидена екскурзия до Лондон, където групата ще има шанс да разгледа най-големите забележителности.

Днес в офисите Брук Хаус бе връчен и специален подарък от ръководството на Академик, в лицето на Христо Цветанов, който дари везан копринен флаг с герба на училището и с инкрустирани флагове на Великобритания и България, в знак на благодарност за грижите към нашите деца.

Председателя на УС на Академик Емил Перушанов коментира, че политиката на клуба от години наред е развитие на школата, създаване на контакти и развитието на млади футболисти, чрез участието им в представителния отбор и днешната визита в Англия е тестамент за поетите ангажименти към всички съпричастни с каузата „Академик“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.