„Демократична България“ е изненадала „Продължаваме Промяната“ с искания за промени на споразумението за четворната коалиция в 12 без 5. Силно притеснени от тези действия на Христо Иванов и Атанас Атанасов, в момента Кирил Петков и Асен Василев са в партийната централа на ДБ, съобщи „24 часа“, като се позова на свои източници от коалицията.
Причината е, че неочаквано трите партии в „Демократична България“ са влезли в сериозен сблъсък помежду си. Двамата депутати от „Зелената партия“ са настояли да получат две места – освен екоминистър и вицепремиер по климата. От друга страна Иванов и Атанасов настояват за важни промени в коалиционното споразумение.
По-рано днес бъдещият премиер обяви, че е постигнато съгласие между партньорите в управлението по всички точки и партиите могат вече да информират за последния вариант на коалиционното споразумение. След консултациите при президента Румен Радев, Кирил Петков и Асен Василев отидоха на „Позитано“. По неофициална, но потвърдена информация, двамата заедно с Корнелия Нинова са уточнили всички въпроси, които по някакъв начин са притеснявали БСП за бъдещото управление.
Изненадващо обаче малко преди 18 часа от централата на социалистите бе съобщено, че председателката на левицата е отложила заседанието на Националния съвет на партията, насрочено за утре. На него социалистите трябваше да обсъдят и одобрят коалиционното споразумение.
Очевидно финалният текст няма да е готов днес, не е ясно и дали оптимизмът на Кирил Петков, че до края на седмицата ще има редовен кабинет, ще се оправдае.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.