В „Демократична България“ не изключват евентуална коалиция с ГЕРБ след провеждането на предсрочни избори в случай, че алтернативата е мнозинство от „путинофилски организации“. Това стана ясно от изказването на Ивайло Мирчев в сутрешния блок на „Нова тв“, пише Дир.бг.
На въпрос дали от ДБ са готови на коалиция с ГЕРБ след предсрочни избори, той отговори: „Ако имаме откровено путинофилски организации, а от другата страна ПП, ГЕРБ и ДБ… Ще ви кажем, когато минат изборите и имаме конкретните резултати. Имаме много опции“.
Ако мандатът сега отиде при „Демократична България“ или БСП, от ДБ няма да разговарят с ГЕРБ, но са готови да съставят нова четворна коалиция при възстановяване на диалога с ИТН.
„В последните 1-2 седмици в поезията на ИТН има сериозна еволюция в доста градивен план, това не го наблюдавахме преди“, каза Мирчев.
„Надявам се ПП също да осъзнаят, че няма смисъл за страната ни в момента от предсрочни избори, защото ще има още по-нестабилен парламент. Ако някой си мисли, че ще нулираме ИТН и ще изгреем рязко в следващия парламент – не, ще изгреем с два пъти повече депутати от „Възраждане“ и проруската партия на Янев“, допълни той.
За да се състави стабилна четворна коалиция, от „Демократична България“ призоваха заедно с ПП, ИТН, БСП да се обединят около няколко общи цели – инфлацията, Еврозоната, Шенген, геополитическата независимост на България, енергийната независимост от Русия, модернизацията на армията, реформата в службите и реформата в регулаторите.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.