Това е Емилия Алексиева на 49 години от Свищов. Тя сега не изглежда така, защото се бори с тежка диагноза – рак на дебело черво.

Положението на Еми беше много тежко и в България ни беше отказано лечение, затова се наложи да търсим спасение в чужбина. Оперираха я в Турция на 31 юли миналата година, с което спасиха живота й, разказва нейната дъщеря Александра, която организира кампания в помощ на нейната майка, която има спешна нужда от последващо и непосилно скъпо за семейството лечение.

След четири курса химиотерапия се оказва, че разсейките са значително намалели.

Веднага ни насочиха към генетични тестове, за да започне лечение с т. нар. „умни“ лекарства. Терапията с „умни“ лекарства се свързва с протеините, които отговарят за размножаването на раковите клетки. Разбира се ние направихме всичко по силите си да съберем необходимите средства, но това е много трудно и от два месеца е без лечение, защото нямаме нужните средства, допълва Александра.

Семейството вече губи надежда за Еми, която гасне от ден на ден в адски болки, отслабнала е с повече от 20 кг. и не може да приема храна и вода.

В момента Еми е настанена по спешност в болница в Турция, но сметките по лечението са непосилни за близките ѝ.

Цената на предварителните тестове, с които ще определят точните лекарства е 20 000 лв. Ще са необходими средства и за закупуване на лекарствата, които за първите три месеца ще струват 18 000 лв.

Дъщерята на Еми моли всички, които могат, да помогнат за спасяването на нейната майка.

Повече информация може да намерите ТУК.

 

 

 

.