Дърво падна върху автомобил, съобщиха от пресцентъра на СДВР, предаде Дарик радио. В колата е имало жена и дете.
Инцидентът е станал в столичния квартал „Изгрев“.  Сигналът е получен към 13:00 часа. По данни на Столичната дирекция на МВР няма пострадали.
Свидетели на инцидента са успели да изкарат детето от смачкания автомобил, майката обаче остава заклещена. Била е извадена впоследствие от екипите, които пристигат на място, предаде NOVA.
Хората, които живеят наблизо, казват, че многократно са подавали сигнали за опасни дървета, но към момента няма резултат.
„Не ми се вярваше какво се случва докато не видях около мен клони. Чух жесток трясък, дъщеря ми започна да пищи, изскочиха жените, които работят тук и я поеха. Аз не можех да изляза от моята страна, защото имаше дърво“, разказа майката.
Според бащата детето е преживяло силен психически стрес. „Тя пищеше, не можахме да я успокоим около час. Със сигурност има щети, както за детето, така и за жена ми и колата“, каза той.
Кметът на района сподели, че е препращал получените сигнали към „Зелени системи“, които отговарят за дърветата в Борисовата градина. Потърпевшите са категорични, че ще заведат съдебен иск срещу Столична община.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.