Изключително ценно дарение получи ОУ „Христо Ботев“ в Ценово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. В първите дни на новата учебна година компютърната мощ на училището се увеличи със седем лаптопа. „Машините веднага ще влязат в процеса на обучение по различни предмети. Ако преминем на обучение в онлайн среда, лаптопите ще бъдат разпределени между деца в неравностойно положение“, сподели директорът на учебното заведение Камелия Леонова.
Дарението идва от технологичната компания „Шварц IT България“. Ръководството на фирмата ще зарадва с техника още седем училища в района на Северна България. „Каузата ни е децата в малките населени места да не се чувстват ощетени. Свързахме се с учебни заведения в малки общини като ще им предоставим в зависимост от броя на учениците от седем до десет машини“, съобщи прокуристът на фирмата Десислава Иванович. В списъка на дарителите попаднаха още две училища от Русенска област. Учебни заведение от областите Видин, Монтана, Силистра и Търговище също ще получат допълнително оборудване. Лаптопите са преминали през специализирана техническа проверка като им е инсталиран софтуер, одобрен от образователното министерство. По думите на дарителите за първи път предприемат такава масирана кампанията. Дарителските жестове обаче няма да са епизодично явление, а ще продължат и в бъдеще.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.