Даниела Давидкова е възпитаник на СА „Д. А. Ценов”, специалност Финанси и на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, специалност Политология. Тя е кандидат за народен представител от Левицата! за 4-ти МИР – Велико Търново – номер 14 в интергралната бюлетина, преференция 108.

– На финалната права на кампанията за избор за Народно събрание – Вашето мнение за нея, имаше ли я реално и лично Вие как я проведохте?
– Като цяло целия политически спектър от различни партии акцентират върху леви послания. Не ме учудва този подход, защото проблемите в обществото са преди всичко социални.
Не видях нищо по-различно от предходните предизборни кампании. Обиколки по страната. Събиране на твърдия електорат на партийни събрания. Стягане на редиците на верните симпатизанти. Отново множество сигнали за купуване на гласове. Лепене на плакати и раздаване на листовки. Нищо ново и градивно. Аз в този модел не се вписвам. Постарах се да направя човешка кампания.

– Как, какво направихте?
– Не събирах хората на партийно заседание, а просто бях сред тях. Изкарах един работен ден в бутиковата семейна пекарна на мои приятели и правих меденки. Месих козунак в друга пекарна. Разговарях с работниците и собствениците за трудностите и проблемите им в бизнеса. Най-много се оплакват, че няма квалифицирани хора за работа.

– Другите основни проблеми, които Ви поставяха през последния месец хората и как могат да бъдат решени от избраните в Народното събрание?
– Това са „мародерствата“ на частните съдебни изпълнители, своеволията на банките и мобилните оператори, картелните споразумения на доставчиците на суровини за индустрията, липсата на квалифицирани работници и множество проблеми, които са от компетенциите на местната власт. Решаването им е: промяна на законите и промяна в управлението на местната власт.

– След 2 април Даниела Давидкова ще остане ли свързана с хората от родния град или ще се видим на следващите избори?
– Не съм прекъсвала връзките със съгражданите ми. Много от тях ме следват в социалните мрежи и няма как да се „скрия“.
Със сигурност ще се срещнем и на следващите избори.
Традицията да се купуват гласове и да се гласува за удобни партийни кандидати трябва да спре. Крайно време е да се избират знаещи, можещи и работливи хора, които да променят и да предлагат закони в полза на всички, а не само на определени лобита.
Хората трябва да разберат, че и от тях зависи как ще живеят след изборите! Дали 50 лева ще им стигнат за следващите четири години или по-добре да гласуват за умен човек, който ще промени законите в тяхна полза.

– Като човек работещ в сферата на туризма – Вашата визия Свищов да привлече туристи, градът да стане привлекателна дестинация?
– Свищов може да печели само от туризъм и земеделие, но местно ниво в управлението на града ни няма професионалисти, които да разбират нито от туризъм, нито от земеделие. Участията на града ни в туристическите борси са мижави и непрофесионални. Не е достатъчно да застанеш на един щанд и да раздаваш брошури. Това е просто отчитане на чиновническа дейност.
На големите международни туристически борси никъде не съм засичала участие на община Свищов, за разлика от община Велинград, община Сапарева баня и други общини.
Никъде в професионалните туристически групи и бюлетини не съм срещала информация за туристически атракции в града ни. При това положение – кой очаквате да се запъти към Свищов?

– Каква е Даниела Давидкова извън работата и политиката?
– Майка на 14-годишна тинейджърка.
Пътешественик – много обичам да пътувам и да посещавам нови и интересни места.
Сладкар – с удоволствие често правя сладкиши за вкъщи и за приятелите ми.
Градинар – обичам да се занимавам с растенията в градината пред блока.
Купонджийка – обичам да ми идват приятели на гости и аз да ходя на гости. Уви, това не ми се случва често.
Александър ШАБОВ

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.