Два леки автомобила и един мотоциклет, отнети от пияни или дрогирани шофьори, продава ТД на НАП – Велико Търново, пише Борба.

Търгът с тайно наддаване ще е на 19 март, като най-евтино се продава „Опел Вектра“ с начална цена 711 лв. За „Ауди“, модел „А4“, данъчните ще искат най-малко 1785 лв. Търгът за мотоциклета „Сузуки“ започва от 990 лв. За бъдещите собственици обаче трябва да е ясно, че повечето возила са с прекратена регистрация, което означава, че най-малко 6 месеца няма да могат да ги карат.

Националната агенция за приходите продава общо 20 МПС-та, отнети от шофьори, хванати с алкохол или дрога. От края на миналата година до 5 март девет автомобила на такива водачи са сменили собствениците си. Три са продадени на търг, шест са предоставени за нуждите на бюджетни организации. Една от отнетите коли е била откупена от съсобственика й.

Към края на февруари в петте териториални дирекции на приходната агенция във Варна, София, Бургас, Велико Търново и Пловдив са подадени съдебни актове за общо 503 автомобила, отнети от пияни шофьори. Датата на първата регистрация на повечето от тези коли е между 1996 и 2004 г.

Преди да бъде обявен на търг, всеки от тези автомобили се проучва документално – има ли наложени върху колата запори, принудителни административни мерки, местонахождение, състояние и др. В момента се проучват общо 399 автомобила, подадени към НАП със съдебен акт.

През април т. г. ТД на НАП – Велико Търново, ще пусне на търг още 16 коли, които също са били отнети от пияни или дрогирани шофьори или с тях са извършвани престъпления. Автомобилите са с различно местонахождение – Велико Търново, Габрово, Горна Оряховица и Ловеч.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.