Не сме обсъждали вариант за подкрепа на правителство на „Продължаваме промяната“. Това заяви категорично председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването „Говори сега“ по БНТ.
Тя коментира вчерашните думи на лидера на партията Бойко Борисов, че е имал готовност да даде подкрепа на „Продължаваме промяната“ с трима депутати.
Ние имахме решение на ПГ, че няма да подкрепим правителство на ПП.
По-скоро като шега бих определила думите на г-н Борисов, на която мигновено реагираха всички лидери на партии. Може би г-н Борисов това целеше, обясни Атанасова.
Според нея, предсрочни парламентарни избори са „единственият шанс за спасение“.
Г-н Борисов е лидер на партията и като такъв, решенията са негови, но те се обсъждат и на изпълнителен съвет. Гарантирам, че такъв въпрос не е стоял на дневен ред, обясни още Атанасова.
Нашата парламентарна група ежеседмично има среща с нашия лидер, последните месеци има много събития и твърде важни решения, които да обсъждаме и вземаме, допълни тя.
Според нея, въведената отстъпка от 25 стотинки на литър гориво е „поредния провал“.
Много важни въпроси стоят пред България и аз мисля, че г-н Петков категорично трябва да преосмисли тона си срещу политическия опонент, заяви Атанасова относно квалификации на премиера в оставка за лидера на ГЕРБ.
Дали за ГЕРБ е условие премахването на тандема Петков – Василев за евентуално съвместно управление? Ето какво отговори Атанасова:
Нас не ни интересува всяка партия какви решения взема. Условията, които ни се поставят твърде често, не биха реферирали към същите думи или условия, които бихме поставили на други партии. За нас най-важно е да има предсрочни избори.
Твърде дълго се чертаха червени линии. Вече има пропасти между партиите и обществените настроения и тонът за дебат трябва да се преосмисли, допълни Атанасова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.