И тази година Народно читалище „Светлина“ в Караманово спази традицията да награди най-активния си читател за изминалата година, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. Библиотечните регистри безапелационно определиха, че първенството принадлежи на Цветанка Анчева. Жената е започнала да заема книги от читалищната библиотека от средата на миналата година. В продължение на шест месеца тя е прочела 23 книги. „Нямам предпочитание в жанровете, но се интересувам от най-новите световни и български бестселъри. С удоволствие чета и класика. Независимо че ходя на работа и имам семейни ангажименти, винаги, когато ми останат дори и по няколко свободни минути, предпочитам хубавата книга“, сподели призьорката.
На кратката церемония по обявяването на победителката присъстваха председателят на Общинския съвет Георги Георгиев и Тодорина Тодорова – старши специалист „Образование и култура“ в общинската администрация в Ценово. От името на читалището освен грамота най-активната читателка получи и поредица от три романа, спечелили популярност в последните седмици. Наградата беше връчена от кмета на Караманово Бисер Блажев. В знак на благодарност Цветанка Анчева подари на читалището книгата на Дан Браун „Изгубеният символ“.
На разположение на читателите в Караманово са повече от 4400 книги. Лавиците на библиотеката постоянно се обогатяват с нови заглавия. По проект „Българските библиотека – съвременни центрове за четене и информираност“ през изминалата година са закупени 103 нови заглавия. Книжният фонд се попълва и от частни дарители, които са предоставили 152 издания. „Който не вярва, че в библиотеките се чете, нека да заповяда. Само през миналата година активните читатели се увеличиха с повече от 20 души. Почти всички предпочитат произведения на съвременни световни и български автори“, сподели секретарят на читалищното настоятелство Петя Герасимова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.