Центърът за обществена подкрепа – град Свищов бе домакин на емоционално събитие – тренинг сесия „Развитие на умения за емоционална интелигентност“. Организатор на събитието на тема „Емоционална интелигентност“ бе ученичката Александра Павлова, както Актуално Свищов първи информира. Александра е един от двамата ученици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“, които спечелиха пълни стипендии за участие в Immersion Academy. Тя и Борислав Петков бяха сред избраните младежи, участвали в Национален конкурс за есе на английски език, организиран от фондация „Солидарност в действие“.
15-годишната Александра откри съмишленици в общността, в лицето на Искра Гайдарова, директор на Център за обществена подкрепа – Свищов и специалистите от центъра. На младежите любезно бе предоставена мултимедийната зала за провеждане на събитието, а също и част от необходимите материали за неговата реализация. Участниците в младежкия форум бяха на възраст между 14 и 25 години. Гости на събитието бяха родители и специалисти от социални услуги. Проведени бяха брейнсторминг, дискусии, презентация, въпросник и забавни ролеви игри.
След срещата участниците и гостите споделиха пред организаторката и специалисти от ЦОП, че си тръгват удовлетворени и че придобитите знания и умения ще им бъдат от полза в практиката. Пред Актуално Свищов, Александра сподели, че е благодарна на Искра Гайдарова, че е откликнала с такава отзивчивост на призива й за спонсорство и на психолозите Елена Стефанова, Мария Петкова и логопеда Стефани Маринова за професионалната им подкрепа по време на събитието.