Център за обществена подкрепа – Свищов отпразнува днес 11 години от създаването си, видя Актуално Свищов.
Проявите за рождения ден на ЦОП – Свищов продължиха почти през целия ден. Първо в двора на УК „Алеко Константинов”, където се намира центъра бе открито сърце за капачки. Рожденикът получи много поздравления, а освен поздравления Центъра за деца с увреждания бяха първите, които оставиха капачки в сърцето.
По-късно в парк „Паметниците” се проведе спортен празник. След него децата и персонала на ЦОП-Свищов духнаха свещите на празничната торта.
Актуално Свищов припомня: Центърът работи съвместно и успешно с Отдел „Закрила на детето“ към социалната дирекция и Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при община Свищов. През 2021 година преминалите и получили подкрепа в центъра са 600 деца.
Удовлетворението за Искра Гайдарова и нейните колеги е – промяната в децата! „Отчитаме и виждаме, а и родителите го правят, че има положителна промяна. Същото споделят и от училищата“, разказа преди време за „Новините от града на Щастливеца” Искра Гайдарова.
Консултациите са от 1 до 6 години. Не може да се каже, че момчетата или момичетата са преобладаващите потребители в ЦОП-Свищов. С всяко отделно дете се работи в екип по специално създаден график.
„Децата идват с желание! Тук не е като училище, да ги изпитваме. Не сме наказателна институция. Всичко става под формата на игра, диалог“, категорична е Искра Гайдарова.